Contact: +389 75 565 189

Pelister Ultra-Trail 2023

11-13 AUGUST 2023

Days
Hours
Minutes
Seconds

За Pelister Ultra-Trail

Pelister Ultra-Trail® е меѓународен настан организиран од Здружение за поттикнување и промоција на спортот, спортскиот туризам и здравиот начин на живот БОФ Битола кој се оддржува во најстариот Национален парк во Македонија, Националниот парк Пелистер. Настанот оваа година ќе се оддржи на 11-13 АВГУСТ 2023.

Caparska Trail 10K

Со стартна точка од пред Инфо центарот на Националниот парк, патеката продолжува се до Цапарска пресека од каде низ густата Моликова шума се спушта се до местото Голема Ливада. Патеката потоа ве води до детското одморалиште каде потоа завршувате повторно пред Инфо ценарот. 

Патека наменета за рекреативци и почетници во планинското трчање.

10K

420 D+

10:00H

Baba Trail 20K

Со почетна точка од Инфо Центарот на Националниот парк, патеката продолжува до местото Цапарска пресека каде што почнува да се спушта до Голема Ливада. Патеката потоа продолжува низ срцето на Националниот парк Пелистер, длабоката борова шума Молика каде преку контролниот пункт на Горна Ливада и спуштањето до контролната точка Палиснопје ќе имате прилика да финиширате кај Инфо центарот на Националниот парк.

20K

1170 D+

09:00H

Supported by

opstina-bitola1
Sparkasse_life_za_prakjanje
kimicom-logo
goring-logo

Sponsors & Partners