fbpx

Contact: +75 565 189  - Email: info@pelisterultratrail.com

 

Pelister Ultra-Trail®

17 September 2022

REGISTER

За Pelister Ultra-Trail®

Pelister Ultra-Trail® е меѓународен настан организиран од Здружение за поттикнување и промоција на спортот, спортскиот туризам и здравиот начин на живот БОФ Битола кој се оддржува во најстариот Национален парк во С. Македонија, Националниот парк Пелистер. Настанот оваа година ќе се оддржи на 17 СЕПТЕМВРИ 2022. Ова издание на Pelister Ultra-Trail® ќе има две ULTRA-TRAIL® трки, каде трките се организирани според ITRA (International Trail Running Association) правилата и прописи за овој тип на трки, каде исто така секоја од трките соодветно носи одреден број на поени за UTMB®.

Big Lake

Стартувајќи од предворјето на Националниот парк Пелистер кај Ски центар „Стрежево“, патеката ве води до раскрсницата за искачување на Големо Езеро поточно добро познатата патека по Дебел Рид која ве води се до најмаркантниот заштитен знак на Пелистер – Големо Езеро. Потоа патеката продолжува до Големо Езеро каде и започнува спуштањето кон целта преку месноста Орлови Бари и по течението на реката Сапунчица со до самата цел.

18K

1170 D+

08:00H

повеќе...

Molika Trail

Со старт од Ски центарот Нижополе и спуштајќи се до с.Нижополе патеката продолжува да ве носи во срцето на Националниот парк. Преминувајќи од другата страна на планината патеката минува низ длабоката Моликова шума се до самиот врв на Баба планина на 2601 метар висина, од каде продолжувате до добро познатото Големо Езеро. Спуштањето оваа година е по река Сапунчина преку местото викано Орлови Бари да се до целта во ски центарот Нижополе.

45K

2820 D+

06:00H

повеќе...

 

ЛОКАЦИЈА?

Во најстариот Национален Парк на Балканот, НП Пелистер, кој со својот раскош, убавина, уникатната Молика, добро обележаните патеки и својата историја нуди идеални услови за планинско трчање.

 

ITRA ПОЕНИ?

Двете трки организирани во склоп на Pelister Ultra Trail® се организирани според правилата и принципите на ITRA, каде носат соодветни поени, како и квалификациски поени за UTMB®

itra logo white
 

СПОНЗОРИ

Garmin Logo
np pelister logo
Algasan
serta logo

ПОДДРЖУВАЧИ

crvenkrst bitola
medko
strezevo
epinal
epinal
Grne Restoran
dc
monday digital
KIM Negotino
MIG Travel
Makotehna
Office Store
Dani Konsalting
Grafoprom
Vincinni
Opstina Bitola

logo footer

СЛЕДЕТЕ НЕ

ТЕЛЕФОНИ ЗА КОНТАКТ

+389 75 565 189