Sidebar Menu

Contact: +75 565 189  - Email: info@pelisterultratrail.com

 

Инфо за 61km trail

Носител на настанот – Пелистер Ултра-Треил® за 2020 год. е трката во должина од 61 км со 3650 метри искачување и 3660 метри слегување. Уште пред да зазори учесниците ја започнуваат својата авантура стартувајќи од предворјето на Националниот парк Пелистер кај Ски центар „Стрежево“ во село Ниже Поле.
Патеката, со одлична подлога што секој љубител на планинското трчање може да ја посака, минувајќи низ најзначајните белези на првиот национален парк во Македонија – на далеку познатиот Пелистер, ги обединува сите убавини што природата мозаично ги сложила во една прекрасна целина, нагласувајќи и откривајќи ги заштитните знаци на гордиот Пелистер: двете глацијални езера Големо и Мало Езеро - „Пелистерските очи“, камените реки – морени, ендемичната моликова шума, пејсажите кон Преспанско Езеро, пресретнивањата со најзначајните врвови на чело со Димев врв (Пелистер). И сѐ така до целта (која воедно е и почеток – Ски центар „Стрежево“ с. Ниже Поле), патеката ги следи убавините, а учесниците го збогатуваат своето искуство, но оставаат и трага од своето присуство низ падините на Баба Планина.

Трката носи 3 бодови според ITRA (International Trail Running Association), и целосно е во рамките на Националниот парк Пелистер, а истата е и највисока ултра-треил трка во Македонија.

РЕГИСТРАЦИИТЕ СЕ ЗАТВОРЕНИ

Distance race

DISTANCE

61km

Distance race

MAX TIME

17 hours

Distance race

ITRA POINTS

3

Distance race

START

5:00 hour

Distance race

ELEVATION

3650m D+

Distance race

PRICE

45€/2.800ден, 01.06-05.08

CHECK POINTS BLT 2020

START

15.08.2020, 05:00

ДОЛЖИНА

61km

ВИСИНСКА РАЗЛИКА

D+ 3650m / D- 3660m

MAX ВРЕМЕ

17 часа

ITRA Поени

3

КОТИЗАЦИЈА

45€/2.800 ден., 01.06-05.08

 

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

На следниот линк можете да ги download-рате техничките податоци на патеката како PDF file, каде детално да можете да ги прочитате техничките податоци во врска со самата патека.

DOWNLOAD TRACK

На следниот линк можете да го download-рате GPX file на патеката, кој потоа можете да го додадете во вашите уреди.

ПРАВИЛА И ПРОПИСИ

На следниот линк можете да ги download-рате правилата и прописите како PDF file, каде детално можете да ги прочитате и да се запознаете со правилата и прописите кои мора да се почитуваат

logo footer

СЛЕДЕТЕ НЕ

ТЕЛЕФОНИ ЗА КОНТАКТ

+389 75 565 189

+389 71 310 199