fbpx

Sidebar Menu

Contact: +75 565 189  - Email: info@pelisterultratrail.com

 

Инфо за Molika Trail 45K

Патека која започнува од Ски центар „Стрежево“ и продолжува со спуштање кон с.Нижополе. Од с.Нижополе се започнува со искачување кон црквата Св. Атанасиј и се преминува кон добро познатото место во Националниот парк Ластојчин Камен. Патеката продолжува низ длабоката Моликова шума кон самиот врв а од таму преку Големо Езеро покрај река Сапунчица се спушта кон финишот кај Ски центарот Нижополе.

Трката носи 2 бода според ITRA (International Trail Running Association), и целосно е во рамките на Националниот парк Пелистер.

РЕГИСТРАЦИИТЕ СЕ ЗАТВОРЕНИ

Со старт од Ски центарот Нижополе и спуштајќи се до с.Нижополе патеката продолжува да ве носи во срцето на Националниот парк. Преминувајќи од другата страна на планината патеката минува низ длабоката Моликова шума се до самиот врв на Баба планина на 2601 метар висина, од каде продолжувате до добро познатото Големо Езеро. Спуштањето оваа година е по река Сапунчина преку местото викано Орлови Бари да се до целта во ски центарот Нижополе.

 

big lake 18k

START

26.06.2021, 06:00

ДОЛЖИНА

44.9km

ВИСИНСКА РАЗЛИКА

D+ 2820m / D- 2820m

MAX ВРЕМЕ

12 hours

ITRA Поени

2

КОТИЗАЦИЈА

20€/1.200 ден., 01.04-31.05
30€/1800 ден., 01.06-13.06

GPX Download

Download GPX