Sidebar Menu

Contact: +75 565 189  - Email: info@pelisterultratrail.com

 

Инфо за Molika Trail 31K

Патека која со нејзиниот старт од срцето на Националниот парк, познатиот Ластојчин камен, која повеќе од половина должина е низ длабоката Моликова шума и единствена патека во Македонија која има највисоки MOUNTAIN CRITERIA поени добиени од ITRA со чиста десетка е патека која секој тркач би ја посакувал. Од самиот старт па се до доаѓањето на самиот врв на 2601м надморска висина, кога пред вас се отвораат бескрајните прекрасни хоризонти и пејсажи на Баба Планина, како што се Преспанското езеро со националниот парк Галичица, Ниџе планина со врвот Кајмакчалан како и погледи кои стигнуваат сѐ до прекрасниот Олимп, претставува прилика за секој трчкач да ужива во убавините на Пелистер и вооедно да остави свој траг по падините на Баба Планина.
Патеката потоа продолжува по широките планински ливади поминувајќи покрај заштитните значи на Баба Планина, двете планински езера т.н. Пелистерски Очи, каде за крај ве очекува Downhill од 1000м по Дебел рид се до целта во ски центарот Нижополе.

Трката носи 2 бода според ITRA (International Trail Running Association), и целосно е во рамките на Националниот парк Пелистер.

РЕГИСТРАЦИИТЕ СЕ ЗАТВОРЕНИ

Distance race

DISTANCE

31km

Distance race

MAX TIME

8 hours

Distance race

ITRA POINTS

2

Distance race

START

7:00 hour

Distance race

ELEVATION

2200m D+

Distance race

PRICE

31€/1.900ден,
01.06-05.08

CHECK POINTS molika trail 31k

 

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

На следниот линк можете да ги download-рате техничките податоци на патеката како PDF file, каде детално да можете да ги прочитате техничките податоци во врска со самата патека.

DOWNLOAD TRACK

На следниот линк можете да го download-рате GPX file на патеката, кој потоа можете да го додадете во вашите уреди.

ПРАВИЛА И ПРОПИСИ

На следниот линк можете да ги download-рате правилата и прописите како PDF file, каде детално можете да ги прочитате и да се запознаете со правилата и прописите кои мора да се почитуваат