Sidebar Menu

Contact: +75 565 189  - Email: info@pelisterultratrail.com

 

Инфо за 18km trail

Трката е во должина од 18 км со денивелација 1170 м+ / 1170 м- Стартувајќи од предворјето на Националниот парк Пелистер кај Ски центар „Стрежево“ во село Ниже Поле, учесниците ги води патека по убавината на реката Сапунчица која е во пазувите на Националниот парк Пелистер. Орловите гнезда, кај месноста Орлови Бари, се следната дестинација за тркачите, кои на еден начин се припремаат за најмаркантниот заштитен знак на Пелистер – Големо Езеро, каде што се наоѓа планинарски дом за закрепнување на силите. Надолу патеката се отвора низ широчините на Дебел Рид, за спокојно да се приближи кон целта - Ски центар „Стрежево“, с. Ниже Поле.
Трката носи 1 бод според ITRA (International Trail Running Association), а истата целосно е во рамките на Националниот парк Пелистер.

Distance race

DISTANCE

18km

Distance race

MAX TIME

5 hours

Distance race

ITRA POINTS

1

Distance race

START

08:00 hour

Distance race

ELEVATION

1170m D+

Distance race

PRICE

01.06-05.08
26€/1600 den.

CHECK POINTS BLT 2020

START

15.08.2020, 08:00

ДОЛЖИНА

18km

ВИСИНСКА РАЗЛИКА

D+ 1170m / D- 1170m

MAX ВРЕМЕ

5 hours

ITRA Поени

1

КОТИЗАЦИЈА

26€/1.600 ден., 01.06-05.08

 

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

На следниот линк можете да ги download-рате техничките податоци на патеката како PDF file, каде детално да можете да ги прочитате техничките податоци во врска со самата патека.

DOWNLOAD TRACK

На следниот линк можете да го download-рате GPX file на патеката, кој потоа можете да го додадете во вашите уреди.

ПРАВИЛА И ПРОПИСИ

На следниот линк можете да ги download-рате правилата и прописите како PDF file, каде детално можете да ги прочитате и да се запознаете со правилата и прописите кои мора да се почитуваат

logo footer

СЛЕДЕТЕ НЕ

ТЕЛЕФОНИ ЗА КОНТАКТ

+389 75 565 189

+389 71 310 199