fbpx

Sidebar Menu

Contact: +75 565 189  - Email: info@pelisterultratrail.com

 

Инфо за 18km trail

Стартувајќи од предворјето на Националниот парк Пелистер кај Ски центар „Стрежево“, патеката ве води до раскрсницата за искачување на Големо Езеро поточно добро познатата патека по Дебел Рид која ве води се до најмаркантниот заштитен знак на Пелистер – Големо Езеро. Потоа патеката продолжува до Големо Езеро каде и започнува спуштањето кон целта преку месноста Орлови Бари и по течението на реката Сапунчица со до самата цел.

 

big lake 18k

START

26.06.2021, 08:00

ДОЛЖИНА

18km

ВИСИНСКА РАЗЛИКА

D+ 1170m / D- 1170m

MAX ВРЕМЕ

5 hours

ITRA Поени

1

КОТИЗАЦИЈА

10€/600 ден., 01.04-31.05
15€/900 ден., 01.06-13.06

GPX Download

Download GPX

logo footer

СЛЕДЕТЕ НЕ

ТЕЛЕФОНИ ЗА КОНТАКТ

+389 75 565 189